Een makelaar kiezen bij het verkopen van een huis

Makelaar

Bij het verkopen van een huis moet je een makelaar inschakelen. Deze professionals werken doorgaans op commissiebasis, dat is ongeveer vijf tot zes procent van de verkoopprijs. U betaalt geen makelaarskosten als u de koper bent. De verkoper betaalt doorgaans de vergoeding van de makelaar. De vergoeding wordt vervolgens verdeeld tussen de makelaar van de verkoper en de makelaar van de koper Visie Makelaardij Makelaar Hoevelaken. Het kan een goed idee zijn om een makelaar te kiezen die geen commissie in rekening brengt.

Houd bij het kiezen van een makelaar rekening met uw levensstijl. U moet samenwerken met iemand die zich aan uw planning kan aanpassen en u een hoog serviceniveau kan bieden. Een huisaankoopproces kan enkele maanden of zelfs een jaar duren. U moet een agent vinden die uw behoeften begrijpt en die u niet opjaagt. Zorg er ook voor dat u weet wat voor soort uren de agent beschikbaar is. Werkt de makelaar bijvoorbeeld in het weekend? Werkt hij 's avonds en in het weekend?

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om te vragen naar hun ervaring met het verkopen van vergelijkbare huizen in uw regio. Het is ook nuttig om te vragen naar de staat van dienst van de makelaar in het type onroerend goed dat u koopt. Een makelaar die veel vergelijkbare woningen in het gebied heeft verkocht, is misschien niet de beste keuze als u een historisch huis koopt. Daarnaast moet u ook rekening houden met de prijsklasse van het huis dat u koopt. Het is belangrijk om een huis te vinden dat goed is geprijsd voor de markt.

Voor meer informatie klik je hier: Visie Makelaardij