Hoe een goede makelaar te vinden?

Een grote zorg voor veel verkopers van onroerend goed is of ze een makelaar moeten inhuren om de verkoop te begeleiden of dat ze het onroerend goed op eigen kracht kunnen verkopen. Er zijn zowel voor- als nadelen aan elk. Voordelen van het zelf verkopen van het huis zijn onder meer dat u het grootste deel van de verkoopprijs beter van het onroerend goed kunt terugkrijgen, aangezien u geen commissies hoeft te dekken. Aan de andere kant biedt het inhuren van een makelaar verschillende voordelen, waaronder:

Makelaar

Het is veel gemakkelijker om een makelaar te vinden dan vroeger. Voorafgaand aan de deregulering van de onroerendgoedmarkt waren makelaars doorgaans individuen die naar de universiteit waren gegaan en waren opgeleid in het bedrijfsleven, niet noodzakelijkerwijs individuen die eerder in de woningbouwsector hadden gewerkt Philippen Makelaardij. Veel mensen gaan ervan uit dat de huidige makelaars alleen in de commerciële sector werken; dit is echter helemaal niet het geval. Veel van deze personen zijn gaan werken in de woningsector vanwege de hogere commissietarieven die makelaars kunnen ontvangen. Als u dus geld wilt besparen op de aankoop van een woning, moet u zeker contact opnemen met een makelaar voordat u een aankoop doet. Het kan zijn dat ze net zo ervaren zijn in de commerciële sector als in de residentiële sector en daarom hoeft u zich geen zorgen te maken dat u moet concurreren met onervaren personen die mogelijk duurder zijn om in dienst te nemen.

Om een goede makelaar te vinden, moet men vrienden, familie en collega's om aanbevelingen vragen. Bovendien moet u de National Association of Realtors (NAR) raadplegen om een erkende agent te vinden. De National Association of Realtors houdt een lijst bij van erkende agenten. Deze directory lijkt erg op de gele pagina's die door de meeste lokale telefoonmaatschappijen worden gebruikt. Nadat je verschillende mogelijke agenten hebt gevonden, moet je hun kantoren bezoeken om ze te interviewen. Door dit te doen, kunt u bepalen welke agent de beste combinatie van professionaliteit, communicatie en persoonlijk tintje heeft.

Voor meer info klik je deze site aan: Philippen Makelaardij