radiator conversie

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Bij het uitvoeren van een Radiatorombouw op maat op uw Jeep Cherokee zijn er een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. U wilt er zeker van zijn dat u de juiste maat en type radiator gebruikt. U hebt bijvoorbeeld misschien geen grote radiator nodig die een motor kan ondersteunen, maar als u van plan bent uw Jeep Cherokee te gebruiken voor off-road rijden, wilt u misschien een kleinere radiator.

Met een ombouwset voor radiatoren kunt u ook ruimte besparen. Deze kit bevat de benodigde hardware en bevat twee onderste beugels en drie rubberen isolatoren. Bovendien bevat de kit de beugels die nodig zijn om de radiator aan de voor- of achterkant van de kernsteun te monteren. Het is belangrijk om de juiste beugels voor uw specifieke voertuigmodel aan te schaffen, omdat niet alle radiatoren op dezelfde manier passen.

Een mogelijkheid is om het plintverwarmingssysteem te vervangen door een nieuw stoomsysteem. Deze units gebruiken een warmtewisselaar die is samengesteld uit een geribde koperen warmtewisselaar. Hoewel deze units een vergelijkbare hoeveelheid warmte produceren, zijn ze niet praktisch voor elk huis. Een goed alternatief is een water-water warmtepomp of hydronische vloerverwarming. Als uw budget het toelaat, kunt u ook een compleet automatiseringssysteem installeren om de laagste bedrijfskosten te garanderen.

De Z1 onderste radiatorombouwbeugel is speciaal ontworpen voor een 1990-1996 300zx NA-model. Het lost een veelvoorkomend probleem met radiatorconversies op door te zorgen voor een veilige bevestiging voor een Aftermarket Performance Twin Turbo-radiator. Deze beugel elimineert ook de noodzaak om de onderste radiatorbevestigingen te verplaatsen.

Voor meer informatie zie: Radiatorombouw op maat